Tjen, Spar, Lån, Vind med EkstraLommepenge.dk
Gode spareråd

Her finder du gode råd og tips til, hvordan du sparer penge i hverdagen, og spare tusindvis af kroner om året.

Vi har her samlet nogle gode brugbare råd, som alle kan have gavn og glæde af. Langt hen ad vejen handler det om, at tænke sig om og opbygge en god viden om, hvordan man genbruger ting, undgår madspild m.m. og man kan ofte tage gode gammeldags råd i anvendelse. Der har før været krisetider, og det gælder om, at bruge nogle af de råd og tips, som andre har fundet ud af før os.


1. Skru en enkelt grad ned for varmen i dit hjem og spar øjeblikkeligt 5 % på varmeregningen. - SE MERE HER - Den normale temperatur i et hus bør ligge på mellem 19 og 21 grader. Der kan også være penge at hente, hvis du får energioptimeret dit hus, ved enten at efterisolere, skifte gamle vinduer, og evt. skifte taget.. det koster selvfølgelig, men det bliver til besparelser i det lange løb.2. Udskift alle hjemmets elpærer med energisparepærer og spar op til 70 kroner om året pr. pære. - SE MERE HER!

3. Træt af dyr strøm? Vil du fx have energi til fast eller variabel pris?
Du kan spare penge ved at skifte el-selskab, eller ved at få lavet en fast pris på din strøm.. MEN du skal selv tjekke op på el-priserne, og vurdere hvad du kan spare. Du kan også lade en "forening" stå for at forhandle den bedste pris til/for dig.. SamEnergi.dk er en sammenslutning for elforbrugere, der går fælles til el-selskaberne og presse dem til de bedste priser og vilkår. Se mere, og tilmeld dig HER!

4. Sluk alle elapparater helt i stedet for at lade dem stå på standby.
Det sparer MANGE penge om året. - en spilkonsol (den nye generation af spilkonsoller Xbox 360 og Playstation 3 bruger meget strøm, og lader man dem stå tændt, løber det nemt op i 2000-3000 kr. om året)
SE MERE HER!

5. Spar på vandet - se mere HER!

6. Slå dine lån og kontokort sammen til et enkelt lån igennem banken.

Undgå også overtræk på kontoen - Prøv om du kan tilrettelægge din økonomi og dine indkøb, så du også har penge tilbage på kontoen de sidste dage i måneden. Det giver meget mere ro og du behøver ikke at stresse over, at kontoen går i minus, inden der går ny løn ind.. og så slipper du for at betale de dumme overtræks-gebyrer til banken.

7. Du kan spare penge ved at handle ind efter tilbuddene i tilbudsaviserne og planlægge dine indkøb, så du får de billigste varer. Start dine madindkøb i et billigt supermarked og fortsæt dernæst til et dyrere, hvis du mangler noget.. og køb gerne STORT ind. - SE MERE HER!

Brug også gerne en indkøbskurv når du går på indkøb: Når du går på indkøb, så tag ikke en hel indkøbsvogn, men nøjes med en kurv (MED MINDRE at du er på storindkøb). Kurven bliver nemlig hurtigt fyldt, og tvinger dig hen til kassen. Med en vogn går der meget lang tid, inden den er fyldt op, men ikke lang tid inden din pung er tømt.

8. Køb brugt!

9. Køb billigt på nettet. Da firmaerne sparer salgsomkostninger, er prisen på varen oftere lavere. Tjek også nettet for, hvor du kan finde din vare billigst.. Her er PriceRunner.dk en god hjælp!

10. Drop skyllemidlet - Det, at bruge husholdningseddike som skyllemiddel, er et godt råd fra ”gamle dage”. Skyllemiddel er dyrt, forurener og gør, at gammelt skidt bliver siddende i tøjet, så det ikke bliver helt rent. Kom i stedet to spiseskefuld eddike i vasken. Det gør tøjet blødt og løsner rester af sæbe og kalk, og tøjet lugter ikke at eddike bagefter.

11. Vælg den billigste a-kasse. Alle a-kasser betaler samme ydelse, men kontingentet kan være meget forskelligt - Se om du kan få en billigere a-kasse HER!

12. Lær at køre mere energieffektivt, og spar penge på dit brændstof..
SE MERE HER!

13. RYGESTOP - Er du motiveret for at stoppe med at ryge, SÅ kan du spare mange penge! Få hjælp til rygestop HER!

14. Spar på dine forsikringer - Det er vigtigt at være rigtigt forsikret, for den rigtige forsikring kan nemt blive den billigste løsning for dig, hvis uheldet er ude. Går din bil i stykker, bliver din bolig udsat for indbrud eller kommer du til skade i en ulykke, så er det vigtigt, at du har styr på din forsikring.
Men vidste du, at mange danskere er overforsikrede? Det betyder, at mange bruger flere penge på forsikringer, end de behøver – måske betaler de for den samme forsikring to gange, måske har de forsikringer de ikke behøver eller måske betaler de bare for meget. Vil du undgå det? - så klik ind på FindForsikring.dk. Her kan du få hjælp til at finde den bedste og billigste forsikring for dig.. SE MERE HER!

16. Slip for kirkeskatten. Ønsker du ikke at støtte folkekirken, kan du spare op til 1,5 % i skat. - Kontakt dit lokale kirkekontor for udmelding!